A háromágú tölgyfa tündére

   Fabók Mancsi Bábszínháza vendégelőadása - október 24. 10.30 óra
   Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!
   Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan...

   Tovább

   Műsorváltozás

   Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy betegség miatt, az október 31-én 9.30 és 11.00 órára meghirdetett Hinta-palinta előadások helyett, az ugyancsak 4 éven aluliaknak szóló Almafácska című előadás kerül bemutatásra.
   A Hinta-palintára megváltott jegyek érvényesek, vagy a bábszínház jegypénztárában visszaválthatók.
   Megértésüket köszönjük!

   Tovább

   Pestiek a Budai utczában - Apád előtt ne vetkőzz

   Felnőtt sorozatunk második előadása - november 2. 19.00 óra: 
   Péterfy-Novák Éva: APÁD ELŐTT NE VETKŐZZ

   Játsszák: Péterfy Bori, Pataki Ferenc

   Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.... 

   Tovább

   A halhatatlanság országa

   Fabók Mancsi vendégelőadása - november 7. 10.30 óra. 
   Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. A halhatatlanság országa c. produkció főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér... 

    

   Tovább

   Vitéz László és Vas Juliska

   Fabók Mancsi vendégelőadása - november 28. 10.30 óra
   Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet?
   Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!

   Tovább

   Pestiek a Budai utczában - Kalap

   A Nézőművészeti Kft. vendégelőadása - november 30. 19.00 óra

   Nem tudod kimondani, hogy elmebonbon? A társas érintkezés aknamezején sem éjjel, sem nappal nem bírsz átkelni? Időnként kiszalad  egy  bazdmeg, vagy ami még rosszabb, az őszinte véleményed? Netán kalapnak vagy baseball sapkának nézed a szeretteidet? Vagy hallottál már ilyesmiről és ez aggaszt? Semmi gond. Van rá egy bohóctréfánk.
    

   Tovább

   35 éves a Ciróka - A fekete kakas

   2021. október 11-én este 19 órakor Mikszáth Kálmán: A fekete kakas című művével újra visszatér hozzánk a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann.

   A lélekemelő történetet olyan hitelesen meséli el, hogy színpadi jelenlétével szinte letaglózza a nézőket. A novella összes szereplőjét megannyi báb, maszk mögé rejtőzve egy személyben kelti életre, Mikszáth egyik legmélyebben elgondolkodtató művében.
    

   Tovább

   3 nap 5 előadás - 35 éves a Ciróka Bábszínház

   Örömmel adjuk hírül közönségünknek, hogy bábszínházunk október második hétvégéjén ünnepli  hivatásossá válásának 35. évfordulóját.

   A 3 nap 5 előadás programsorozat keretében meghirdetett előadásokkal minden korosztálynak szeretnénk kedvében járni! A 4 éven aluliakat, az óvodásokat, a kisiskolásokat és felnőtt nézőinket is szeretettel várjuk! 
   Ráadásul, ezen a három napon, minden 35 éves nézőnk a vendégünk lehet!

   Részletes programért klikk a "tovább" gombra!

   Tovább

   35 éves a Ciróka - Ilka titka

   A Ciróka Bábszínház ünnepi előadása
   Október 10. vasárnap, 16. óra, nagyterem

   Ilka rendkívül szeretetreméltó kislány. Egészen addig, míg a szülei nem okoskodnak és szófogadóan teszik, amit tőlük kíván. De bizony, néha még a legigyekvőbb szülőknek is vannak ötletei arra vonatkozóan, hogy mi legyen a program. Apu például szeretne híradót nézni. Anyu pedig nagyon szeretné, ha Ilka megmosná a fogát. Ráerőltetik Ilkára az iskolába járást és nem engedik, hogy tizenkét gombóc fagyit egyen vacsorára. Egy nap csak háromszor lehet megnézni a Jégvarázst, nem pedig hétszer, ahogy azt Ilka szeretné. Mit lehet tenni két ennyire szófogadatlan szülővel? El lehet például őket varázsolni. És akkor végre az lesz, amit Ilka akar.
   Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

   Michael Ende meséjét bábszínpadra adaptálta: Cseri Hanna
   Dramaturg: Gimesi Dóra
   Báb-és díszlettervező: Grosschmid Erik
   Zeneszerző: Gyüdi Eszter
   Rendező: Cseri Hanna
   Játsszák: Darvas Emőke, Fülöp József, Lendváczky Zoltán, Krucsó Júlia Rita, Szörényi Júlia

   .

   Tovább

   35 éves a Ciróka - Izeg - mozog

   A KL Színház vendégelőadása 4 éven aluliaknak
   Október 10. vasárnap,  9.30 és 11.00 óra

   Hangok, zajok, ízek, szagok, fények, színek, formák, felületek, tárgyak, gépek, élőlények. Feküdni, megfordulni, tapogatni, kúszni, mászni, lábra állni, tipegni, lépni, járni, futni, ugrálni, forogni. Enni, inni, aludni, figyelni, tanulni, beszélni. 

    

   Tovább

   35 éves a Ciróka - Vitéz László - Az elásott kincs

   Lehőcz Zsuzsa és Takács Dániel vendégelőadása
   Október 9. szombat, 10.30 óra
     - Az előadást 4 éves kortól ajánljuk

   Vitéz László, a vásári játékok hamisítatlan hőse most az elásott kincset keresi. Közben megküzd a pokolbéli ördögökkel, de még magával a Halállal is - hogy többé ne kelljen félniük az embereknek.
   Virtuóz szójátékaival és sokat próbált palacsintasütőjével szórakoztatja kicsiket és nagyokat míg világ a világ...

    

   Tovább

   Az évad első bemutatója: Ilka titka

   Már javában folynak - az évad első új produkciója -,az Ilka titka című darab próbái.
   Michael Ende meséjét Cseri Hanna adaptálta bábszínpadra. Dramaturg Gimesi Dóra, Báb-és díszlettervező Grosschmid Erik, zeneszerző Gyüdi Eszter.
   Ilka szerepében a társulat új színésze, Darvas Emőke mutatkozik be, a további szerepeket pedig Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia játssza.

   Tovább

   A "Hírös kecskemétiek" vendége lesz Kiszely Ágnes

    

   Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója lesz az egyik meghívott vendége a Hírös kecskemétiek című pódiumbeszélgetésnek, szeptember 28-án 18 órakor, a Hírös Város Turisztikai Központban.

   A pódiumbeszélgetésekre ismert kecskeméti személyiségeket hívnak meg, akik  mesélnek pályájukról, sikereikről és terveikről.

   Tovább

   Bemutatjuk új munkatársainkat

   Darvas Emőke bábszínész

   "Darvas Emőke vagyok, 24 éves. Erdélyben, Gyergyószentmiklóson születtem. Idén végeztem a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem bábművész szakának mesterfokozatán. Két évig a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház színészeként dolgoztam. Ebben az évadban pedig a Ciróka Bábszínház csapatának tagja lettem, ahol továbbra is színészként fogok majd tevékenykedni. Az első előadás, melyben a publikum láthat majd, az Ilka titka, amelyben Ilka szerepét alakítom.

   Tovább

   Bemutatjuk új munkatársainkat

   Kocsisné Balogh Krisztina közönségszervező

   Kriszti az idei évadtól veszi át a a közönségszervezői feladatokat Seres Erzsébettől. 
   Az ősz folyamán még együtt munkálkodnak azon, hogy nézőink maradéktalanul értesüljenek minden előadásunkról és programunkról, november közepétől pedig Ő tartja majd a kapcsolatot közönségünkkel.

   "Kocsis Lászlóné Balogh Krisztina vagyok, 38 éves! A középiskolát a Vendéglátóipari Szakközépiskolában végeztem. Akkor még csak azt tudtam, hogy emberekkel, jó légkörben, jó társaságban szeretnék dolgozni!
   Évekig képeztem magam, sokféle utat bejártam, de nem találtam a helyem! 

   Tovább