Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Évadzárót tartottunk

Szombaton, a Múzeumok éjszakáján tartotta meg bábszínházunk évadzáró társulati ülését.
Eseményekben gazdag évadot zártunk. Idén ünnepeltük hivatásossá válásunk 35. évfordulóját, 9 új bemutatót tartottunk, több mint 35 ezer nézőnek, emellett pedig számos pályázati projektet, több városi és egy országos nagyrendezvényt is lebonyolítottunk a 2021/2022-es évadban. 

Tovább


Múzeumok éjszakája a Ciróka Bábszínházban

A hagyományokhoz hűen, este 19.00 órától várjuk az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája programjainkra a Ciróka udvarán, kis-és nagytermében.  A férőhelyek száma korlátozott, helyfoglalás ezúttal is érkezési sorrendben!
Az idei mottónk: RÉGI TÖRTÉNETEK ÚJ KÖNTÖSBEN

Részletes programért klikk a Tovább feliratra!

Tovább


Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója

2022. június 11-16. között 14. alkalommal került megrendezésre a Magyarországi Bábszínházak Találkozója.
6 nap alatt 34 színháztermi előadás, 14 szabadtéri produkció, több mint 400 hazai és határon túli szakmai részvevő.

A napi eseményekről izgalmas összefoglalók születtek a Találkozón résztvevő színikritikusok tollából!

Letöltéshez klikk a tovább gombra!

Tovább


Színjátszó Maraton

2022. június 7-én kerül sor a Kecskeméti Színjátszó Műhely éves nagy seregszemléjére, a XXI. Színjátszó Maratonra, a Ciróka Bábszínházban, amelyen az elmúlt egy év kecskeméti diák- és gyermekszínházi előadásainak legjavát láthatják az érdeklődők.
Pedagógusnap alkalmából a tanároknak a belépés ingyenes!
Információ, jegyigénylés: Rácz Annamária 30/ 502-48-10 pancs.racz@gmail.com

Tovább


Vas Laci - a debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 12-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. 

 

Tovább


Pán Péter - a Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 13-án, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

Minden gyerek felnő egyszer, kivéve egyet. Ő Pán Péter, aki hétnapos korában kirepült az ablakon át, és megszökött az emberi létből, hogy soha ne kelljen felnőnie. Péter, a szökése óta Sohaország szigetén él, ahol minden nap lélegzetelállító kalandokban van része. Egy valami viszont borzasztóan hiányzik neki: az anyukája. De ezt persze soha nem árulná el senkinek.

Tovább


Emma csöndje - a budapesti Kolibri Színház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Katona József Nemzeti Színházban, 2022. június 13-án, 19.00 órai kezdettel.  Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

 hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén.

Tovább


A dzsungel könyve - a győri Vaskakas Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 14-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 5 éven felülieknek ajánljuk!

Maugli, az emberkölyök, amióta az eszét tudja, a dzsungelben él. Bagira, a feketepárduc és Balú, a barnamedve, Maugli tanítómesterei farkasnak nevelték. Ám egy nap rádöbben, hogy ő más, mint a többi farkas, más, mint a dzsungel összes többi teremtménye. Nyomozásba kezd, hogy megtudjon egyet s mást a származásáról.

Tovább


Lenni vagy nem - az évad utolsó felnőtt előadása

Pestiek a Budai utczában sorozatunk utolsó vendégelőadását áprlis 11-én 19.00 órakor láthatják nézőink. 
A  KV Társulat , a Maszk Egyesület és az E - Mancik Színházi Manufaktúra közös produkciója. 18+

O. Horváth Sára Lenni vagy nem című drámája a gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő problémák sokféleségével foglalkozik. Helyszín: a mai Magyarország.
A szereplők társadalmi háttere, élethelyzete és életkora nagyon különböző...A felmerülő történetek annyira maiak és személyesek, hogy a néző azt érezheti, a színpadon álló nyolc ember közül bármelyik lehetne ő maga is... 
NÉZZE MEG AJÁNLÓNKAT!

Tovább


Tervelfogadást tartottunk

Az évad utolsó produkciójának munkáit kezdtük meg március 22-én.
A BARGUZIN- lehullt csillag fénye –című ifjúsági-felnőtt darabot Fábián Péter állítja színpadra.
Az előadást június elején mutatja be társulatunk.

Tovább


Krisztus urunk és a furulya

 Keresztes Nagy Árpád népszerű vendégelődása ismét a Cirókában- Április 3. 9.30 óra Nagyterem
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! Előadásunkat 55 percben elsősorban óvodás és kis iskolás közönségünknek ajánljuk… bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja Keresztes Nagy Árpád.

Tovább


A KIS BOSZORKÁNY

Március 27. vasárnap, 10.30 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 4 éven felülieknek

A szegedi Boszorkánysziget egy boszorkánylegendáktól átitatott helye Szeged városának. Mesénkben itt tartják minden évben a boszorkányok a Boszorkányszombatot, nagy tánccal, mulatsággal. És ide vágyik főhősünk, a 127 éves kis boszorkány is…
Varázslatokkal teli előadásunkat óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!

Tovább


Március 21. Bábszínházi Világnap

A Bábszínházi Világnapot 2003 óta, március 21-én ünneplik a bábosok világszerte.
Társulatunk izgalmas vendégelőadásokkal szeretné valamennyi korosztály számára emlékezetessé tenni a bábosok határtalan ünnepét.
A Világnap előeseményeként, március 20-án vasárnap, 9.30 és 11.00 órakor a legkisebbek, vagyis a 4 éven aluliak  Rókus mókussal kalandozhatnak a bábszínház kistermében, míg a nagyobbak a 10.30 órakor kezdődő, A háromágú tölgyfa tündére előadást izgulhatják végig nagytermünkben.
Március 21-én 10.00 órakor Vitéz László szórakoztatja majd a gyerekeket, felnőtt nézőink pedig 19.00 órakor A fekete kakas lélekemelő történetét láthatják újra, Fabók Mariann lenyűgöző előadásában.

Tovább


Bábszínházi Világnap - A fekete kakas

A Bábszínházi Világnapon olyan lenyűgöző vendégelőadással várjuk nézőinket, amely már több alkalommal megtöltötte a nézőteret színházunkban. 
Mikszáth Kálmán azonos című elbeszéléséből készült A fekete kakas című produkcióval tér vissza hozzánk  a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann.
A március 21-én 19.00 órakor kezdődő előadást 14 éves kortól ajánljuk!
 

Tovább


RÓKUS MÓKUS - Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel!

Március 20. vasárnap, 9.30 és 11.00 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 1 éves kortól

Él Szegeden egy mókus. Huncut, fürge, bujkálós. Kalandozni, énekelni, érzelmeket kifejezni nem rest.

Makkos mókus fönn a fán.
Mi a bajod kiskomám?
Hej, egyedem, begyedem,
tanakodom mit egyem.

Tovább