Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Ma van a Bábszínházi Világnap!

A bábművészet képviselői - bábszínházak, független társulatok, szakmai szervezetek, oktatási intézmények országszerte rendhagyó produkciókkal, izgalmas rendezvényekkel várják a közönséget.

A Bábszínházi Világnapot a nemzetközi bábművész szövetség, az UNIMA kezdeményezésére 2003 óta rendezik meg. 2019. március 21-én a magyar bábosok immár hatodik alkalommal kapcsolódnak a kezdeményezéshez olyan eseményekkel, amelyek megmutatják a műfaj sokszínűségét, határtalanságát.

A 2019-es Bábszínházi Világnap üzeneteként - Kovács Ildikó rendezőnő bábszínházról vallott gondolatait - Kovács Géza, a szombathelyi Mesebolt Bábszínház igazgatója osztotta meg a bábosokkal.

A Ciróka Bábszínház ezen a napon 14 órai kezdettel a Pettson és Findusz- A váratlan vendég című előadással várja az érdeklődőket, 16.30-kor pedig a legkisebbeknek, a 4 éven aluliaknak szóló Almafácska kerül bemutatásra a bábszínház kistermében.

Tovább


Hurka Gyurka

A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása - 2019. március 24. 10.30 óra

Hogy a szegénységet vagy a sötétséget nehezebb legyőzni, tudja a fene.
Hősünk Hurka Gyurka se' teketóriázik sokat, hogy a kérdést eldöntse: csak nekivág, hogy mindkettőt legyőzze, és hogy a célját elérje, még a Hétfejű Sárkánytól sem riad vissza. Közben semmi mást nem akar, mint hogy ne csúfolják a neve miatt, és hogy mindig legyen mit ennie. Hurkára vágyik, jó sokra, mer' az a kedvence. Vajon sikerrel jár?
Mesénkből kiderül. De annyi biztos, hogy ha valami máshogy nem lehet, akkor az úgy lesz, ahogy annak lennie köll!
Ajánlott életkor: 4 éves kortól

Tovább


Rumcájsz

A szombathelyi Mesebolt bábszínház vendégelőadása - 2019. március 31. 10.30 óra

Rumcájszt, a becsületes jičini cipészmestert, a gróf úr lábának megsértése miatt száműzik a Rejtekadó-erdőbe. Zsiványöltözetben, csálé kalappal a fején, övében pisztollyal beköltözik egy barlangba. A Rejtek-adó erdő lakói:a forrástündér, az állatok és a fák, bokrok befogadják és táplálják a segítőkész útonállót.
Feleségül veszi a talpra esett és szorgalmas Mankát, gyermekük is születik, Csibészke. Vajon sikerül csínytevéseikkel, kalandjaikkal, egymást támogatva rendet teremteni a gonosz banyával szövetkező, kivagyi, ostoba gróf és felesége által feje tetejére állított világban?

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Tovább


Lúdas Matyi

A Bóbita Bábszínház vendégelőadása - Április 14. vasárnap, 10.30 óra

A zsarnokságot, a pöffeszkedést meg a hatalmaskodást nem állhatja senki. De igen kevesen mernek szembeszállni a zsarnoksággal, a pöffeszkedéssel meg hatalmaskodással. Pláne annyira kérlelhetetlenül és megingathatatlanul, mint Lúdas Matyi! A szegény libapásztorfiú történetén keresztül gondolkozhatunk arról, szabad-e bűnbeesnünk a jó cél érdekében, jogos-e az egyszeres vétekért a háromszoros büntetés. Meg arról, mihez kezdünk a hatalommal, ha hozzánk kerül.

 

Tovább


Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi

Az egri Harlekin Bábszínház vendégelőadása - 2019. március 17. 10.30 óra

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét már sokféleképpen megírták. A tündér és az ifjú királyfi szerelme ősidők óta foglalkoztatja az emberiség képzeletét. Egymásé lehet–e a tündér lány és a földi ember? Nem könnyű ez az út, tele van buktatókkal, kétségbeeséssel, de humorral és szeretettel is. Az igaz szerelemért meg kell küzdeni, mint mindig, de ha a két fiatal egymásnak teremtődött, akkor semmi sem lehetetlen…

Tovább


Danny mesél - KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

Afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel - Április 28. vasárnap, 10.30 óra, Nagyterem

Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek.

 

Tovább


Pettson és Findusz - A váratlan vendég

Következő produkciónkat Sven Nordqvist svéd író és illusztrátor világszerte ismert, népszerű mesesorozata ihlette.

Pettsont, a kissé bogaras barkácsoló mestert nehéz megszokott magányos életviteléből kimozdítani. Amikor azonban egy FINDUSZ borsókonzerves dobozban kiscicát kap ajándékba, megváltozik az élete. A morgolódó vénember szeret reggel későn kelni, nyugodtan megreggelizni. Findusz viszont, az örökké nyüzsgő, hangoskodó, mindenbe beleavatkozó macska korán kel és máris palacsintatorta után nyivákol. Kettőjük mulatságos, szeretetteljes történetét a mesekönyvek és a rajzfilmek után most a Ciróka Bábszínházban izgulhatjuk-nevethetjük végig!

Bemutató: 2019. március 16. 17.00 óra

 

Tovább