Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Állatkerti útmutató

Bemutató november 26-án, 17.00 órakor.  Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Óvodásoknak szóló előadásunkban a világot felfedező gyermekek találkozhatnak a lírával, mint műnemmel, hiszen a versek megismerése rendkívül fontos az anyanyelv elsajátításához. A bábelőadás szövege a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból áll össze. A versválogatás az állatok, álltavilág témakörét járja körül a gyermeki fantáziára építve, hiszen játék közben „bármiből bármi lehet”. Hétköznapi tárgyak lényegülnek át színpadi szereplőkké, a nézők szeme láttára jönnek létre a különböző különös, vagy éppen jól ismert állatok. Sok humorral, ötlettel és izgalommal várjuk az állatokat és verseket kedvelő nézőket.
Veres András rendező gondolatai az előadásról: https://youtu.be/K8I2ZCeJMec

Tovább


Mikuláskuckó

Decemberben újra beköltözik hozzánk a Mikulás!
Érdemes szemügyre venni kuckóját, mert egy ilyen kincsekkel és titkokkal teli szoba mindig rejt meglepetést. Idén különösen nehéz feladatot kell megoldanunk: elfelejtett ajándékokat kell eljuttatnunk azokhoz, akiknek a levelei nem kerültek a Mikulás kezébe. De hol vannak ezek a játékok? És kinek melyiket kell kézbesíteni? Csupa rejtély és titok, amely arra vár, hogy megfejtsük! És persze a kuckólátogató gyerekek segítsége nélkül mindez lehetetlen...

A kuckólátogatás maximum 15 fős csoportokban lehetséges, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges! 
Erre weboldalunk jegyrendelés menüpontjában, emailben vagy telefonon van lehetőség.
jegyertekesites@ciroka.hu, 76/482-217, 0630 831-0625
A kuckólátogatást 4 éves kortól ajánljuk!

Tovább


Barguzin - lehullt csillag fénye, bemutató előadás

November 18-án pénteken, 19.00 órai kezdettel mutatja be bábszínházunk a Barguzin – lehullt csillag fénye című produkciót.
A Petőfi születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő előadást Fábián Péter írta és rendezte.

A humor és az abszurd eszközeivel színpadra állított fordulatos történet fontos alapkérdéseket jár körül.  Mit jelent az, hogy valaki magyar? Hol kezdődik a magyarságunk, mennyire fontos a nemzeti identitásban a származás, és mennyire a kultúra, a magyar nyelv?

A bemutató kapcsán, a rendezővel készült interjúért klikk a Tovább gombra! 

Tovább


Felnőtt sorozatunk következő előadása: Barguzin - lehullt csillag fénye

2022. november 19. szombat, 19.00 óra - nagyterem. 
Az előadást 16 éves kortól ajánljuk!

A Magyarországi Bábszínházak 15.Találkozóján, a darab szakmai bemutatója után, Turbuly Lilla író, kritikus így írt a produkcióról:
"A Barguzin – lehullt csillag fénye a találkozó egyik csúcspontja lett. A darabot Fábián Péter írta, és annyiban kapcsolódik Kecskeméthez, hogy annak idején innen indult burját földre az a delegáció, akik kiásták Petőfi állítólagos maradványait – melyekről később kiderült, hogy egy nő csontjai. A fordulatos történet egy ideig „csak” a nevetőizmainkat teszi próbára, aztán elmélyül, és már olyan alapkérdésekről szól, hogy mi is az az identitás, mi van akkor, ha lelepleződik, hogy tévhitekre épült a hazafias öntudatunk, és miből tudjuk újjáépíteni azt... 

Tovább


Megyei Prima díj jelölt Apró Ernő, a Ciróka Bábszínház nagypapája

Bár 2021-ben elköszönt a társulattól, azóta is számos alkalommal láthatták nézőink Apró Ernőt a Ciróka színpadán. Az előző évadban az Aranyszőrű báránnyal, most pedig a Kenyérből kelt mesével tért vissza bábszínházunkba, nézőink nagy örömére! Évtizedeken keresztül különböző karakterek mögé bújva szórakoztatta, tanította, ejtette ámulatba a gyermekközönséget és a felnőtt nézőket.
Elhivatottságát, profizmusát és a kultúra iránti szeretetét nem ismerhetnék el jobban, mint a Megyei Prima díjjal.
Mi itt a Cirókában Apró Ernőre szavazunk! https://primadij.hu/szavazas

Tovább


Játssz a Katona József Könyvtárban és nyerj Ciróka Bábszínház Ajándékjegyet!

A Ciróka Bábszínház és a Katona József Könyvtár közös játékában a könyvtár földszintjén elszórtan kihelyezett téglalap alakú kis képeket kell felkeressétek és felismerjétek, amelyek mindegyike valamilyen módon az égbolthoz kapcsolódik. Hosszas, internetes kutatómunkára ezúttal nem lesz szükség: a középső tájékoztatási ponton kapott feladatlappal elég csupán párba állítani a fotókat és kifejezéseket.
Játssz velünk Te is!

A játék időtartama: 2022.10.28. 10:00 óra - 2022.11.18. 18:00 óra.
Sorsolás: 2022.11.19. (szombat) 15:00 óra (Túl az Óperencián családi mesedélutánunkon).
A jutalom: bábszínházi ajándékjegyek.
További információ és a nyereményjáték szabályzata: https://bit.ly/3U33mlq

Tovább


Pestiek a Budai utczában - A kisgömböc

Október 17. hétfő, 19.00 óra.
Felnőtt sorozatunk első előadása a Magamura Alkotóműhely és a KL Színház közös produkciója.
Főszereplője Bohus, a böllér amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy pohár fröccs mellett egy izgalmas történetet? 
A szórakoztató előadáson nézőink is vendégeink egy pohár fröccsre!
Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk!

Tovább


Kenyérből kelt mese - ÚJABB SZABAD HELYEK AZ ELŐADÁSRA!

Október 16-án, a kenyér világnapján, a nagy érdeklődésre való tekintettel a bábszínház nagytermében várjuk nézőinket a Kenyérből kelt mese című előadásunkra, 9.30 és 11.00 órai kezdettel!
Mindkét időpontban további szabad helyek állnak nézőink rendelkezésére.
Jegyfoglalás:  jegyertekesites@ciroka.hu, tel: 06 30 831-0625

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább


A Napról és a Holdról - Bemutató előadás

Az évad első új produkcióját október 1-én 17.00 órakor mutatja be társulatunk.
A mozgás és a tánc nyelvére épülő különleges előadást Kovács Domokos rendezésében láthatja közönségünk.
További alkotók:
Tervező: Lázár Helga, szcenikus: Sári Miklós, zeneszerző: Jankó Mátyás, dramaturg: Nagy Orsolya, rendezőasszisztens: Szabó Nóra.
Játszák: Darvas Emőke, Horgas Ráhel, Lendváczky Zoltán, Szekeres Máté, Szentgyörgyi Dániel e.h., Szörényi Júlia

Tovább


Az Aranyszőrű báránnyal ünnepeljük a magyar népmese napját

Szeptember 30-án, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját.

Bábszínházunk az egyik legnépszerűbb népmeséből készült előadásával, Az aranyszőrű báránnyal ünnepeli meg a jeles napot, a Református Általános Iskola tanulóival együtt.
A mókás történetet bőséges humorral, furulyaszó kísérettel Fülöp József meséli el ölbe vehető kisszínpadán, sokat látott aprócska titiri bábokkal.

 

Tovább


Vasárnapi Mesébelépő - Csillagok üzenete

Amikor felnézel az égboltra, megszámlálhatatlan csillag ragyog le rád.
Mindegyiknek üzenete van számodra: legyél bátor, segítőkész, türelmes, kitartó, becsületes, barátságos, igazságos, szeretetteljes!
Vannak csillagok, amelyek elhagyják az égboltot… Ezek, miután földet értek kővé dermednek, mágikus erejük azonban megsokszorozódik.
Egy ilyen mágikus kő birtokosa lehetsz, ha vasárnaponként legalább 8 alkalommal ellátogatsz hozzánk. Gyűjtsd a matricákat, és ragaszd fel a megfelelő helyre. Ha betelik a gyűjtőfüzeted, kérj újat!
Az első matricát szeptember 18-án szerezheted meg!

 

Tovább


Vitéz László és a csodamalom

Szeptember utolsó vasárnapján visszatér hozzánk a piros sipkás vidám fickó, Vitéz László, és újra a Cirókában püföli majd az ördögöket nagymamucikája báli legyezőjével. Ehhez hangos buzdításra lesz szüksége, ezért nagyon várja a régi ismerősöket és az új pajtikákat is a bábszínházba, szeptember 24-én 10.30 órakor!

Tovább
A Napról és a Holdról - olvasópróbát tartottunk

A világ népmesekincse kimeríthetetlen tára a Napról, a Holdról és a csillagokról szóló történeteknek.
Találkozhatunk velük eredetmondákban, barátságról, szerelemről és felnövekedésről szóló mesékben. Ezekben a történetekben az égitestek gyakran emberi tulajdonságokkal felruházott lények, saját vágyakkal és esendőségekkel. Készülő új előadásunk a fényről, és a fény kereséséről szóló mesék és történetek motívumait olvasztja egymásba, a bábszínház és a kortárstánc elegyéből születő új nyelven, szavak nélkül.

 

Tovább


Elkezdődött az új évad!

Bábszínházunk augusztus 25-én tartotta évadnyitó társulati ülését.
A 2022/2023-as évadban két új taggal bővült a Ciróka társulata. Horgas Ráhelt és Szekeres Mátét vendégként már egy-egy produkcióban láthatta a kecskeméti közönség, mostantól pedig társulati tagként erősíti majd a Ciróka csapatát a két friss diplomás bábszínész.
A következő évadban az új előadások mellett több sikeres produkcióink is repertoáron marad, illetve felújításra kerül.
Bérletajánlatunkért klikk a Tovább gombra!

Tovább