Újra nyit a bábszínház!

   Kedves Nézőink!
   Anyák napján Fülöp már kikotyogta, hogy hosszú-hosszú idő után májusban végre újra találkozhatunk.
   Nagyon fontos számunkra nézőink egészsége, ezért ebben a hónapban egyelőre csak a sárkányos udvaron, szabad levegőn tartunk előadásokat.

   Május 16-án vasárnap 10:30 és 16.00 órai kezdettel Vitéz László várja az érdeklődőket, aki az elátkozott malomról szóló vidám történetével igyekszik feledtetni minden bút és bajt.
   Május 30-án vasárnap, szintén 10.30 órakor, Keresztes Nagy Árpád érkezik hozzánk Krisztus Urunk és a furulya című előadásával.
    A meséből kiderül, hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát. A furulyán kívül más népi hangszerrel is megismertet bennünket a mese- és énekmondó.

    

   Tovább

   Vitéz László és az elátkozott malom

   2021. május 16. vasárnap, 10.30 óra  
   Helyszín: Ciróka udvar


   Bábszínházunk hosszú kényszerszünet után, május 16-án újra nyitja kapuit.
   Elsőként Vitéz László várja majd a gyerekeket és szüleiket a Ciróka udvarán, hogy palacsintasütője segítségével újra móresre tanitsa az ördögöket.
   Jegyek elővételben a JEGYRENDELÉS menüpont alatt, 1.000,- Ft-os egységáron vásárolhatók. Az előadás napján, a helyszínen a jegyek ára 1.200,- Ft.
    

   Tovább

   Krisztus urunk és a furulya

   Keresztes Nagy Árpád vendégelődása - május 30. vasárnap 10.30 óra 
   Helyszín: Ciróka udvar

   Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
   S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! Előadásunkat 55 percben elsősorban óvodás és kisiskolás közönségünknek ajánljuk… bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
   A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja Keresztes Nagy Árpád.

   Tovább

   Báron László 90. születésnapján bábszínházunk kisfilmmel emlékezik meg alapítójáról.

   Báron László a Ciróka Bábszínház alapítója elismerten sokoldalú művész volt. Grafikus, zománcművész, festő, bábművész, rendező és nem utolsó sorban nagyszerű pedagógus.

   Alkotói pályájának indulását jelentős mértékben meghatározta a gödöllői Remsey családdal való kapcsolata, akiknek köszönhetően a képzőművészeti világ mellett a bábjátékkal is megismerkedhetett. A Remsey család műtermében látott először bábelőadást, és azonnal beleszeretett.

   VIDEÓ : Báron Lászlóra emlékezünk

   Tovább

   KÖZÖS TAPS A FRONTVONALBAN SZOLGÁLÓK TISZTELETÉRE

   2021. március 27-én 19 órakor, a SZÍNHÁZI VILÁGNAP alkalmából.

   A Ciróka Bábszínház csatlakozik a kaposvári Csiky Gergely Színház felhívásához.
    

   Kérjük közönségünket, hogy március 27-én, a Színházi világnapon este 7 órakor, otthonainkban nyissunk ablakot, és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért dolgoznak!
    

   KÖSZÖNJÜK!

    

   Tovább

   Bábszínházi Világnap

   Március 21-én, a Bábszínházi Világnapon, az elmúlt évadok egyik legnépszerűbb előadásával, a Babarókával kedveskedünk nézőinknek.
   Az előadást reggel 7.00 órától este 20.00 óráig láthatják az érdeklődők. A produkció linkjét facebook és weboldalunkról érhetik majd el nézőink.

   https://business.facebook.com/ciroka.babszinhaz/videos/445268493394673/

   A világnap alkalmából színészeink is szólnak közönségünkhöz. Egy-egy, a szívükhöz közel álló előadás fotójának kíséretében megosztják nézőinkkel, hogy mit is jelent számukra a színház.
   Apró Ernő, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia üzenetét ugyancsak facebook és weboldalunkon olvashatják, március 21-én vasárnap, a Bábszínházi Világnapon.
    

   Tovább

   Bábszínházi Világnap - Markó-Valentyik Anna gondolatai

   A Bábszínházi Világnapot 2003 óta, március 21-én ünneplik a bábosok világszerte. Az ünnep kapcsán hagyománnyá vált, a világnapi üzenet, melyben a szakma egy jeles képviselője osztja
   meg gondolatait a bábszínházakkal, kollégákkal, a közönséggel. Idén a Bábszínházi Világnap alkalmából Markó- Valentyik Anna Junior-Prima-díjas bábművész, rendező osztotta meg velünk üzenetét.

   Tovább

   Állatfarm - új tantermi előadás készül bábszínházunkban

   Bár jelenleg a középiskolásoknak szóló tantermi előadásaink is szünetelnek, az évad repertoárjának összeállításakor ezúttal is gondoltunk az ifjúsági korosztályra.
   George Orwell: Állatfarm c. kisregénye lesz a kiindulópontja  új, drámapedagógiai foglalkozással egybekötött színházi nevelési előadásunknak, amelynek próbái március 1-jén kezdődtek.
   A regényben megfogalmazott közösségi és erkölcsi dilemmák felismerése, megvitatása, drámajátékokon keresztül történő feldolgozása kiváló lehetőség arra, hogy az igencsak fajsúlyos téma iránt felkeltsük a diákok érdeklődését.

    

   Tovább

   Ha most nem lenne járvány... Talált tárgyak osztálya - házi bemutató

   Ha most nem lenne járvány, már azon töprengenénk, hogyan biztosítsunk még további helyeket vasárnapi bemutató előadásunkra azoknak a nézőinknek, akik még jegyet szeretnének vásárolni...
   Mostanra már kitaláltuk volna, milyen ünnepi finomságokkal lepjük meg a bemutató után az alkotókat, szereplőket, vendégeinket...
   Ha most nem lenne járvány, több mint száz meghívót küldtünk volna szét kollégáinknak, barátainknak, hogy ünnepeljenek velünk, mert egy új előadás megszületése mindig örömteli esemény az életünkben. Olyan, amiben osztozni szeretnénk azokkal, akik tudják, szívünk-lelkünk benne van abban a több hónapnyi munkában, aminek végeredményét a színpadon láthatják.
   Február 14-én vasárnap 15 órakor bemutatjuk a Talált tárgyak osztálya című előadásunkat.
   A nézőtéren pedig "velünk lesznek" mindazok, akiknek hiányoznak az előadásaink, akik kitartanak mellettünk és már nagyon várják hogy újra találkozhassunk. 

    

   Tovább

   Medve ének a magyar kultúra napján

   A magyar kultúra napján, - azaz január 22-én -szeretnénk megajándékozni nézőinket azzal, hogy egész napra elérhetővé tesszük az  "Égigérő mesefa első virága – Medve ének" című előadásukat, amelyet 4 éves kortól ajánlunk. 
   Az előadás  facebook oldalunkról, vagy az alábbi linkről érhető el:  

   https://business.facebook.com/ciroka.babszinhaz/videos/859727144822823/
   A kíváncsi Kismedvéről szóló produkciót reggel 8.00 órától este 20.00 óráig láthatják az érdeklődők.

   A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg- január 22-én- annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.
   Az emléknapon a magyarok szerte a világban megemlékeznek a magyar kulturális értékekről.

    

   Tovább

   Talált tárgyak osztálya - indulnak az új előadás próbái

   Január 7-én elkezdődnek legújabb előadásunk próbái.
   A Pallai Mara szerző-dramaturg által bábszínpadra írt történet megejtően szépen meséli el egy kisfiú és egy pingvin váratlan találkozásának, majd viszontagságos úton kialakuló barátságának történetét.

   Bábszínházunk nagyszínpadára tervezett előadásban négy színész tolmácsolásában elevenedik meg az izgalmas történet, amelyet látványos képi megoldásokkal, sok-sok zenével, kevés szöveggel és számos bábtechnika segítségével állítunk színpadra.
    

    

   Tovább