Bérletajánlat a 2021/2022-es évadra

      3 előadásos bérlet ára: 3800 Ft.
      Mikuláskuckóval kiegészített 4 előadásos bérlet ára: 4400 Ft.
      A belépőjegyek ára: 1500 Ft.
      Elővételben: 1200 Ft.
       

      RÖF
      avagy kurtafarkú kurta mesék

      Egyszer volt, hol nem volt, túl az Óperenciás-tenger közvetlen közelében, a Dzsinidzsánó-tó partján, ahol több kurta farkú malac is túr, ott volt egy tarka malac, vagy inkább kettő. Róluk szól ez a kunkorfarknyi röcögtető RÖF mese. Az egyik malac eszéről volt híres, bátran szembeszállt egy, kettő, vagy akár egy barkasznyi farkassal. A másik az nagyétvágyú volt, olyannyira, hogy kisgömböcként szép lassan felfalta az egész világot. Kurta mesénknek hosszú a vége, meglátjuk mi sül ki belőle.
      Az előadás az óvodás bérletben szerepel.

      PIROS-SÁRGA-KÉK

      Az előadás játékos etüdök sorozata három mértani forma és a három alapszín főszereplésével, három színész nagyszerű játékában, háromtagú zenekar kíséretével.
      Az életre kelt tárgyak segítenek eligazodni a színek és a formák világában. Az előadást követően a nézőkkel közösen idézzük fel a látottakat, amely során a gyerekek feladatokat is kapnak.
      Az előadás az óvodás bérletben szerepel.

      TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA

      A Talált tágyak osztálya egy szívmelengetően szép történet egy kisfiúról és az életébe váratlanul becsöppenő pingvinről. A csöppnyi madarat vissza kell juttatni az otthonába. De vajon hol élnek a pingvinek? Hogy juthatunk oda? És tényleg akkor lesz a legboldogabb mindenki, ha egyszer partot érünk? Az előadás során bepillantást nyerhetünk egy barátság kialakulásának törékeny stációiba.
      A számos, különböző bábtechnikát felsorakoztató, elsősorban képekből és zenéből szőtt mese a nagyobbaknak éppen annyi izgalmat tartogat, mint a legkisebbeknek.
      Az előadás az óvodás bérletben szerepel.

      JÁNOS VITÉZ
      előadás sok zenére és bábokra

      Kukorica Jancsi, az árva juhászbojtár nagy kalandokba keveredik, miután szétszéled a nyája, és el kell hagyja szerelmét, Iluskát. Útja során zsiványokkal találkozik, megmenti a francia király lányát, óriásokkal küzd, griffmadár szárnyán repül, majd végül számtalan megpróbáltatás után Tündérországban találkozik újra Iluskával.
      Két árva, a társadalom legkiszolgáltatobbjainak gyönyörű története a bűn elkerüléséről, hősiességről, önfeláldozásról, az anyagi megkísértés elutasításáról, és az életet átszövő legfontosabb vezérelv, a szeretet örök kereséséről.
      Az előadás az iskolás bérletben szerepel.

      ILKA TITKA

      Ilka rendkívül szeretetreméltó kislány. Egészen addig, míg a szülei nem okoskodnak és szófogadóan teszik, amit tőlük kíván. De bizony, néha még a legigyekvőbb szülőknek is vannak ötletei arra vonatkozóan, hogy mi legyen a program. Apu például szeretne híradót nézni. Anyu pedig nagyon szeretné, ha Ilka megmosná a fogát. Ráerőltetik Ilkára az iskolába járást és nem engedik, hogy tizenkét gombóc fagyit egyen vacsorára. Egy nap csak háromszor lehet megnézni a Jégvarázst, nem pedig hétszer, ahogy azt Ilka szeretné. Mit lehet tenni két ennyire szófogadatlan szülővel? El lehet például őket varázsolni. És akkor végre az lesz, amit Ilka akar.
      Az előadás az iskolás bérletben szerepel.

      A MINDENTLÁTÓ KIRÁLYLÁNY

      Mesénk főhőse átlát mindenen és mindenkin, nincs előtte titok, bármit, bárhol észrevesz. Hiába azonban a varázslatos képesség, ha az ifjú hölgy híján van a türelemnek és az együttérzésnek!  Ezen tulajdonságok nélkül pedig nem biztos, hogy elérhető a boldogság…
      Vajon tényleg mindentlátó- e a királylány, aki mindent lát? Észreveszi - e a szerelmet is, ha az ott van az orra előtt? Mi a valóság? Amit a szemünkkel, vagy amit a szívünkkel látunk? Ezekre a kérdésekre keresi a választ új előadásunk, kortárs színházi formák, sok zene és játék segítségével. Az örökérvényű népmese a mai gyerekek számára is frissen, játékosan és átélhetően bontakozik ki a színpadon.
      A Mindentlátó királylány története egyszerre mulatságos és elgondolkoztató, bölcs és bolondos. Igazi mese.
      Az előadás az iskolás bérletben szerepel.

      MIKULÁSKUCKÓ
      A KISFENYŐ ÁLMA

      November végén beköltözik hozzánk a Mikulás. Távollétében, amikor éppen ajándékok után futkos, a kíváncsi látogatók megtekinthetik lakhelyét: a szerszámokkal zsúfolt játékkészítő műhelyt, a konyhában gőzölgő hógombóc levest, a hatalmas mindentlátó távcsövet, a gondosan locsolt virgácsültetvényt, a levelekkel teli ládát, és a sarokban elhelyezett fenyőfát. A kis fenyőnek is van története, méghozzá nem is akármilyen. Nem álmodott kisebbet, mint hogy a csillagok között éljen. Álma - mint minden álom- végül teljesült: karácsony estéjén aranycsillagokkal díszített ágakkal pompázott a gyerekek legnagyobb örömére. A történet során megismerhetjük ünnepi népszokásainkat, azt, hogy miért kerülnek piros almák és ezüstpapírba csomagolt diók a fára, miért sütünk beiglit és gyújtunk gyertyát, mit jelképez a fa csúcsán a csillag, és azt is, hogyan lett a fenyőfa az ünnep legszebb dísze.
      A kuckólátogatás bármelyik bérletkonstrukcióhoz hozzárendelhető. A Mikuláskuckóval kiegészített, négy alkalmas bérlet a készlet erejéig igényelhető!

       


      ×