Báron László 90. születésnapján bábszínházunk kisfilmmel emlékezik meg alapítójáról.

      A gödöllői élmények hatására az 50-es évek végén a kecskeméti Szakmunkásképző Iskola rajztanáraként bábszakkört indított. Ez volt a későbbi Ciróka Bábegyüttes és a jelenlegi Ciróka Bábszínház első csírája.

      Báron László egyik álma 1986-ban vált valóra, amikor a bábegyüttes a Kecskeméti Katona József Színház tagozataként hivatásossá vált. Tanítványai között több olyan tehetséges fiatal találta meg a műfajban hivatását, akik mára a kortárs magyar bábjátszás meghatározó alkotói lettek.  
      A másik fontos mérföldkő -amit Báron tanár úr még megélhetett- 1994 decembere, amikor a már önálló Ciróka Bábszínház a Budai utcában megtalálta végleges lakhelyét. Örömmel töltötte el, hogy a társulat 6 évvel később birtokba vehette Magyarország első, újonnan épült bábszínházépületét, amellyel lezárult a Ciróka történetének egy hosszú, küzdelmekkel teli, de izgalmas korszaka.

      Bábszínházunk ebben az évben ünnepli hivatásossá válásának 35. évét, amely egyben Báron László képzőművész, a Ciróka alapítójának 90. születésnapja. 

      Ebből az alkalomból  társulatunk egy kisfilmmel emlékezik meg Laci bácsiról.


      ×