SÁNDOR VAGYOK ÉN IS

   Revizor 2022. 01. 25.
   Történelmet ír a kecskeméti Ciróka: az egyik legfontosabb vidéki bábszínház három évtizedes fennállásának első saját felnőtt előadása eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna, ha. És közben azt is megtanuljuk, hogy magyarnak lenni a legjobb dolog a világon. JÁSZAY TAMÁS KRITIKÁJA.

   Tovább

   Állatkert versekből

   2023.01.17. Revizor
   Mivel ma, a gyerekek számára kevésbé élő és nehezebben értelmezhető nyelvi forma a líra, ezért kizárólag versekből előadást készíteni meglehetősen kockázatos vállalkozás. És éppen ez az oka annak is, hogy rettentő fontos ilyen előadásokat létrehozni. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   Különleges vendég költözik a Ciróka Bábszínházba

   2022.11.13. Hirös.hu
   Decemberben újra beköltözik a Ciróka Bábszínházba a Mikulás - tette közzé a teátrum közösségi oldalán. Így a gyerekek idén is bekukkanthatnak a kuckójába, sőt, az is előfordulhat, hogy kalandba keverednek a manók miatt.

   Tovább

   Állatkerti útmutatóként szolgál a Ciróka Bábszínház új előadása

   2022.11.28. Deszkavízió
   November 26-án tartották a Ciróka Bábszínház idei évadának harmadik bemutatóját: az Állatkerti útmutató a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból készült, az előadásban az óvodások a lírával, mint műnemmel találkozhatnak, ismert szerzők (Devecseri Gábor, Romhányi József, Tamkó Sirató Károly és Tandori Dezső) népszerű gyerekversein keresztül.

   Tovább

   Barguzin: nagy sikere volt a Ciróka új ifjúsági-felnőtt előadásának - Videóval

   2022.11. 21. Hirös.hu

   A nagyközönségnek is bemutatta a Ciróka Bábszínház legújabb ifjúsági-felnőtt előadását. A Barguzin – lehullt csillag fénye című alkotást pénteken a premieren, szombaton pedig a Pestiek a Budai utczában felnőtt előadássorozat részeként láthatták a kecskemétiek. A Petőfi Sándor tiszteletére készült produkció ősbemutatóját júniusban a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján tartották meg.

   Tovább

   Mozgásszínházi előadást mutatott be a Ciróka

   2022.10.02. hiros.hu

   Nagy sikerrel mutatták be szombaton délután a Ciróka Bábszínházban az évad első előadását, A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos rendezésében. A szöveg nélküli, különleges zenei és látványvilágú előadás mozgásszínházi formában készült, egy földöntúli utazásra hívja a nézőket.

    

   Tovább

   Szombaton lesz az évad első bemutatója a Cirókában

   2022.09.30. hiros.hu

   Szombaton délután tartja meg az évad első bemutatóját a Ciróka Bábszínház. A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos viszi színre, akinek neve a „Piros! Sárga? Kék.” című előadásból koreográfusként már ismert lehet.

   Tovább

   Csillagok üzenete – indul a Vasárnapi Mesébelépő játék a Cirókában

   Hirös.hu 2022.09. 01.

   Bár az új évad már augusztusban elindult, egyelőre még csak a kulisszák mögött folyik a munka a Ciróka Bábszínházban. Szeptember 18-án azonban a közönség részére is megnyílnak a kapuk. 10.30-kor Az aranyszőrű bárány mókás történetével indul a Vasárnapi Mesébelépő játék. Ebben az évadban egy – a csillagok üzenetét hordozó - mágikus kő tulajdonosai lehetnek azok, akik legalább nyolc hétvégén ellátogatnak a bábszínházba.

   Tovább

   Rendhagyó olvasópróbával indult az idei évad a Cirókában

   2022.09.03. Baon.hu

   A kecskeméti Ciróka Bábszínház 2022/23-as évadának első olvasópróbája nem a megszokott módon zajlott, sőt szövegkönyv híján mondhatni elmaradt – számolt be róla a társulat. A Napról és a Holdról című előadásra azonban így is intenzív felkészülés kezdődött a társulatban, saját sötétséggel és fénnyel kapcsolatos asszociációik révén helyezkedtek bele célközönségük vélt helyzetébe. A darab bemutatója október 1-jén lesz.

    

   Tovább

   A Napról és a Holdról mesélnek majd

   2022.09.04. Hirös.hu
   Rendhagyó olvasópróbával kezdte az évadot a Ciróka Bábszínház. Az évad első produkciója, "A Napról és a Holdról" próbái már el kezdődtek. A produkciót Kovács Domokos viszi színre, akinek neve a PIROS-SÁRGA-KÉK című előadásból koreográfusként már ismert lehet.

   Tovább

   Minden korosztályt megszólít meséivel az új évadban a Ciróka Bábszínház

   2022.08.29. Baon.hu

   Szeptember közepén újra megnyílnak a kecskeméti Ciróka Bábszínház kapui. Új premierre október elején számíthat a közönség, de még szeptemberben a gyermekelőadások mellett egy felnőtteknek szóló előadást is műsorra tűznek. A részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a bábszínház udvarán.

   Tovább