MŰSORVÁLTOZÁS!

   Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a 2022. január 30-án 9.30 és 11.00 órára meghirdetett Medve-ének előadásaink betegség miatt elmaradnak.
   A megvásárolt jegyek felhasználhatóak a 2022. március 6-án 9.30 és 11.00 órakor kezdődő Medve-ének előadásokra, vagy az évad végéig bármely más előadásra.
   Kérjük, hogy a helyfoglalás miatt vegyék fel a kapcsolatot a bábszínház szervezésével, a következő elérhetőségek egyikén:
   06 30 831 0625, jegyertekesites@ciroka.hu

   Megértésüket köszönjük!

   Tovább

   Házasság Hete a Ciróka Bábszínházban

   Bábszínházunk idén is csatlakozik a Házasság hete kecskeméti rendezvénysorozatához, amely február 10-20-ig számos helyszínen kínál programokat az érdeklődőknek. Emellett az ugyancsak február 10-én induló Szerelmi kalandtúra résztvevőit is izgalmas előadásokkal várjuk a Cirókában! 
   A János Vitéz és A háromágú tölgyfa tündére egymásnak rendeltetett párok sorsszerű találkozását tárja elénk. Az Azért a kis bolondságért pajzán népi históriákkal okítja a párokat, akik pedig családtervezés előtt állnak, a legkisebbeknek készült Rókus-Mókust se mulasszák el megnézni!

   Tovább

   A székely menyecske meg az ördög

   Fabók Mancsi népszerű vendégelőadása kínál felhőtlen szórakozást február 13-án vasárnap, 10.30 órai kezdettel. Az előadást 5  éves kortól ajánljuk!
   Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár...

   Tovább

   Azért a kis bolondságért...-magyar népi pajzánságok

   Fabók Mancsi Bábszínháza- február 13. 19.00 óra, Ciróka Bábszínház, nagyterem

   Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései.
   Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. 
   Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!
    

   Tovább

   Vitéz László és az elátkozott malom

   Március 27-én vasárnap, 10.30 -kor a bábszínház Kistermében Vitéz László várja újra a pajtikákat, hogy elmesélje nekik, hogyan puhította meg az útjába kerülő ördögöket a csapláros néni "báli legyezőjével"
   Ajánlott életkor: 4 éves kortól

    

   Tovább

   Kockavarázs - Első színházi élmény 4 éven aluliaknak

   A Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégjátéka január 16-án, 9.30 és 11.00 órakor.

   Végy egy nagy bűvös kockát, rejts el benne dolgokat, s ami onnan kikerül, az már nem lesz ugyanaz. Építhetünk, formálhatunk, csak a képzelet szab határt…. Csodák történnek zenével kísérve. Ez a Kockavarázs!
    

   Tovább

   Az új év első vendégelőadása: Sárkányölő Sebestyén

   A KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a bábszínpadon, január 9-én 10.30 órakor. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.

    

   Tovább

   Az új év első bemutatója: Talált tárgyak osztálya

   Január 8-án szombaton, 18.00 órai kezdettel mutatja be társulatunk a Talált tárgyak osztálya című produkciót Hoffer Károly rendezésében.
   Az előadás közel egy éve, 2021 februárjában született meg a járvány miatti kényszerű bezárás idején. A darab elkészültét így csak házi bemutató keretében ünnepelhette meg a színház, és a közönség sem láthatta még a produkciót.

   Tovább

   Ha betér az Égi Király

   Magyar népi betlehemes játék bábtáncoltatással,énekmondással és élő dudaszóval.
   Fabók Mancsi Bábszínháza vendégjátéka december 19-én, 10.30 órakor, a bábszínház nagytermében. Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!

   " Egyszer volt, hol nem volt, túl a zord üveghegyeken, még az Óperenciás tenger jégtábláin es túl, éppen ott, ahol a kurta farkú malacka fagyott földet túr, ahol kidőlt kemencének bedőlt oldala es havas volt, s ahol a vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncába odafagyott a kicsiny, fehér bolha – ott volt egy mély álomba merült, sötét világ…”

    

   Tovább

   Éneklő betlehem

   Betlehemes játék, mely Jézus születésének történetét meséli el, több mint harminc népdal, egy cimbalom és konyhai eszközök segítségével, egy teafőzés alkalmával. 
   December 5. vasárnap, 16.00 óra - Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!

   Rendezte és játssza: Markó-Valentyik Anna

   Tovább

   Mikuláskuckó

   Újra beköltözött a Mikulás a Cirókába!
   Magyarországi barátai közül ismét bábszínházunkat választotta lakhelyéül, és megengedte, hogy napközben, míg az ajándékokat szerzi be, megnézhessétek a szobáját.
   Gyertek és kukucskáljatok be a Mikulás kuckójába!
   A kuckólátogatás maximum 20 fős csoportokban lehetséges, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges! 
   Erre weboldalunk jegyrendelés menüpontjában, emailben vagy telefonon van lehetőség.
   jegyertekesites@ciroka.hu, 76/482-217, 0630 831-0625

    

   Tovább

   Pestiek a Budai utczában - Kalap

   A Nézőművészeti Kft. vendégelőadása - november 30. 19.00 óra

   "Nevetve sír a közönség. Szeretettel teli produkció négy pszichés beteg életének, létezésének bonyolultságáról. Szembesít, elgondolkodtat, megrendít a sok humorral teli előadás. A kiváló színészi alakítások mélységét a betegségek és a problémák ismerete alapozza meg. A bohókásan könnyed stílusban megfogalmazott előadás hatása az önmagunkkal való szembenézést és az elfogadás érzését közvetíti a nézők felé."
   (Székely Andrea ajánlója)

   Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!


    

   Tovább

   Vitéz László és Vas Juliska

   Fabók Mancsi vendégelőadása - november 28. 10.30 óra
   Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet?
   Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!

   Tovább

   HOZD EL APUT ÉS ANYUT A BÁBSZÍNHÁZBA!

   November 5-én pénteken megfordul a világ a Cirókában.

   A szüleiket kézen fogva kísérő gyerekek maguk váltják meg a belépőjegyeket, miközben anyu és apu a kis asztalkánál foglalnak helyet. Ők ugyanis színezhetnek, kivághatnak, ragaszthatnak, míg az előadásra
   várakoznak.
   Szeretnéd mindezt kipróbálni?
   Ha igen, fogd kézen szüleidet, és sétálj el velük hozzánk, hogy 19 órától együtt nézzétek meg A mindentlátó királylány előadásunkat.

    

   Tovább

   A halhatatlanság országa

   Fabók Mancsi vendégelőadása - november 7. 10.30 óra. 
   Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. A halhatatlanság országa c. produkció főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér... 

    

   Tovább