Paper cut - Yael Rasooly vendégjátéka a 10.Színházi Olimpia keretében

   2023. április 13. 19.00 óra - Nagyterem
   Egy titkárnő, miután mindenki hazament, egyedül marad az irodában. Magányában régi filmes magazinok segítségével az álmok világába menekül, ahol ünnepelt filmcsillagként rátalál a szerelem. A romantikus történet a képzelet és a valóság összeolvadásával hamarosan Hitchcock-i rémálommá változik. A papírfigurákkal benépesült univerzum egyszerre abszurd, fájdalmas és humoros. TRAILER
   Ajánlott életkor: 15+
    

   Tovább

   Bábszínházi Világtalálkozó a 10. Színházi Olimpián

   A 10. Színházi Olimpia eseményein szerte Magyarországon a világ színházi életének meghatározó alkotói és előadásaik láthatóak. A programsorozat ideje alatt több fesztivál is megrendezésre kerül, köztük a Bábművészeti Világtalálkozó húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig. A Dél-keleti régióban három bábszínház összefogásával valósulnak meg az események!

   Tovább

   ANYAJEGY – FOLYTATÓDIK IFJÚSÁGI-FELNŐTT ELŐADÁS-SOROZATUNK

    A KL Színház vendégelőadása február 17-én, 19.00 órakor  14+

   Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb és legfontosabb kérdéseiről.

   Markó-Valentyik Anna Szabó T. Anna gyermekvárással, anyasággal kapcsolatos verseiből kiindulva egy komplex előadást épített fel, amelyben a versek magától értetődően simultak bele az egészbe. Az előadás gazdag eszköztárában bábjáték és tárgyanimáció él együtt a színészi munkával. A legjobb pillanatokban a kisfiúbáb valóban életre kel, és az anya-gyermek kapcsolat minden pátosztól és fellengzőségtől mentesen, mégis szívhez szólóan jelenik meg a színpadon.”
   (Turbuly Lilla, Kútszéli stílus)

   Tovább

   JEGYRENDELÉS - megújult a jegyprogramunk

   Weboldalunkon elkészült az a fejlesztés, amelynek köszönhetően a JEGYRENDELÉS menüpontból, a SimplePay-en keresztül, közvetlenül tudnak nézőink jegyet vásárolni előadásainkra.

   Felhívjuk figyelmüket, hogy az új rendszerben foglalást rögzíteni csak fizetéssel együtt lehetséges!
   Fizetés nélkül a foglalás érvénytelen és kilépéskor automatikusan törlődik a rendszerből!
   A sikeres fizetést követően nézőink emailben visszaigazolást kapnak a jegyvásárlásról, amely tartalmazza a megrendelt helyeket és egy QR kódot. A QR kód bemutatásával tudjuk az előadás előtt a belépőjegy érvényességét ellenőrizni.

    

   Tovább

   Állatkerti útmutató

   Bemutató november 26-án, 17.00 órakor.  Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Óvodásoknak szóló előadásunkban a világot felfedező gyermekek találkozhatnak a lírával, mint műnemmel, hiszen a versek megismerése rendkívül fontos az anyanyelv elsajátításához. A bábelőadás szövege a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból áll össze. A versválogatás az állatok, álltavilág témakörét járja körül a gyermeki fantáziára építve, hiszen játék közben „bármiből bármi lehet”. Hétköznapi tárgyak lényegülnek át színpadi szereplőkké, a nézők szeme láttára jönnek létre a különböző különös, vagy éppen jól ismert állatok. Sok humorral, ötlettel és izgalommal várjuk az állatokat és verseket kedvelő nézőket.
   Veres András rendező gondolatai az előadásról: https://youtu.be/K8I2ZCeJMec

   Tovább

   Barguzin - lehullt csillag fénye, bemutató előadás

   November 18-án pénteken, 19.00 órai kezdettel mutatja be bábszínházunk a Barguzin – lehullt csillag fénye című produkciót.
   A Petőfi születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő előadást Fábián Péter írta és rendezte.

   A humor és az abszurd eszközeivel színpadra állított fordulatos történet fontos alapkérdéseket jár körül.  Mit jelent az, hogy valaki magyar? Hol kezdődik a magyarságunk, mennyire fontos a nemzeti identitásban a származás, és mennyire a kultúra, a magyar nyelv?

   A bemutató kapcsán, a rendezővel készült interjúért klikk a Tovább gombra! 

   Tovább

   Felnőtt sorozatunk következő előadása: Barguzin - lehullt csillag fénye

   2022. november 19. szombat, 19.00 óra - nagyterem. 
   Az előadást 16 éves kortól ajánljuk!

   A Magyarországi Bábszínházak 15.Találkozóján, a darab szakmai bemutatója után, Turbuly Lilla író, kritikus így írt a produkcióról:
   "A Barguzin – lehullt csillag fénye a találkozó egyik csúcspontja lett. A darabot Fábián Péter írta, és annyiban kapcsolódik Kecskeméthez, hogy annak idején innen indult burját földre az a delegáció, akik kiásták Petőfi állítólagos maradványait – melyekről később kiderült, hogy egy nő csontjai. A fordulatos történet egy ideig „csak” a nevetőizmainkat teszi próbára, aztán elmélyül, és már olyan alapkérdésekről szól, hogy mi is az az identitás, mi van akkor, ha lelepleződik, hogy tévhitekre épült a hazafias öntudatunk, és miből tudjuk újjáépíteni azt... 

   Tovább

   A Napról és a Holdról - Bemutató előadás

   Az évad első új produkcióját október 1-én 17.00 órakor mutatja be társulatunk.
   A mozgás és a tánc nyelvére épülő különleges előadást Kovács Domokos rendezésében láthatja közönségünk.
   További alkotók:
   Tervező: Lázár Helga, szcenikus: Sári Miklós, zeneszerző: Jankó Mátyás, dramaturg: Nagy Orsolya, rendezőasszisztens: Szabó Nóra.
   Játszák: Darvas Emőke, Horgas Ráhel, Lendváczky Zoltán, Szekeres Máté, Szentgyörgyi Dániel e.h., Szörényi Júlia

   Tovább

   Az Aranyszőrű báránnyal ünnepeljük a magyar népmese napját

   Szeptember 30-án, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját.

   Bábszínházunk az egyik legnépszerűbb népmeséből készült előadásával, Az aranyszőrű báránnyal ünnepeli meg a jeles napot, a Református Általános Iskola tanulóival együtt.
   A mókás történetet bőséges humorral, furulyaszó kísérettel Fülöp József meséli el ölbe vehető kisszínpadán, sokat látott aprócska titiri bábokkal.

    

   Tovább

   Vasárnapi Mesébelépő - Csillagok üzenete

   Amikor felnézel az égboltra, megszámlálhatatlan csillag ragyog le rád.
   Mindegyiknek üzenete van számodra: legyél bátor, segítőkész, türelmes, kitartó, becsületes, barátságos, igazságos, szeretetteljes!
   Vannak csillagok, amelyek elhagyják az égboltot… Ezek, miután földet értek kővé dermednek, mágikus erejük azonban megsokszorozódik.
   Egy ilyen mágikus kő birtokosa lehetsz, ha vasárnaponként legalább 8 alkalommal ellátogatsz hozzánk. Gyűjtsd a matricákat, és ragaszd fel a megfelelő helyre. Ha betelik a gyűjtőfüzeted, kérj újat!
   Az első matricát szeptember 18-án szerezheted meg!

    

   Tovább

   Vitéz László és a csodamalom

   Szeptember utolsó vasárnapján visszatér hozzánk a piros sipkás vidám fickó, Vitéz László, és újra a Cirókában püföli majd az ördögöket nagymamucikája báli legyezőjével. Ehhez hangos buzdításra lesz szüksége, ezért nagyon várja a régi ismerősöket és az új pajtikákat is a bábszínházba, szeptember 24-én 10.30 órakor!

   Tovább

   A Napról és a Holdról - olvasópróbát tartottunk

   A világ népmesekincse kimeríthetetlen tára a Napról, a Holdról és a csillagokról szóló történeteknek.
   Találkozhatunk velük eredetmondákban, barátságról, szerelemről és felnövekedésről szóló mesékben. Ezekben a történetekben az égitestek gyakran emberi tulajdonságokkal felruházott lények, saját vágyakkal és esendőségekkel. Készülő új előadásunk a fényről, és a fény kereséséről szóló mesék és történetek motívumait olvasztja egymásba, a bábszínház és a kortárstánc elegyéből születő új nyelven, szavak nélkül.

    

   Tovább

   Elkezdődött az új évad!

   Bábszínházunk augusztus 25-én tartotta évadnyitó társulati ülését.
   A 2022/2023-as évadban két új taggal bővült a Ciróka társulata. Horgas Ráhelt és Szekeres Mátét vendégként már egy-egy produkcióban láthatta a kecskeméti közönség, mostantól pedig társulati tagként erősíti majd a Ciróka csapatát a két friss diplomás bábszínész.
   A következő évadban az új előadások mellett több sikeres produkcióink is repertoáron marad, illetve felújításra kerül.
   Bérletajánlatunkért klikk a Tovább gombra!

   Tovább

   Bérletajánlat a 2022/23-as évadra

   BÉRLETAJÁNLAT A 2022/2023-as évadra

   ÓVODÁS BÉRLET                    
   A Napról és a Holdról                 
   A Titoktündér                              
   Állatkerti útmutató                      
   Mikuláskuckó                            
                                                      
    ISKOLÁS BÉRLET
   A Napról és a Holdról
   Egyszemke, Kétszemke, Háromszemke
   Fehérlófia, vagy József mondá Máriának, vagy
   János vitéz (A három előadásból egy választható.)
   Mikuláskuckó

   Tovább