A XI.Találkozóról

      2013. május 9-13. között 11. alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak Találkozója. A rendezvényt - amelynek hivatalos és off programsorozatában 24 fellépő társulat összesen 33 produkcióval mutatkozott be- Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg.

      A Magyarországi Bábszínházak Találkozója nem verseny jellegű, a Magyar Bábművészek Szövetsége azonban -azokon a fesztiválokon, amelyekért védnökséget vállal- hagyományosan kiemel egy produkciót a látottak közül, amelyet elismerésben részesít. A díjat ezúttal a szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulata érdemelte ki újító törekvéseiért és magas művészi színvonalú produkciójáért. A Mesebolt Bábszínház a Találkozó hivatalos programjában a "Madarak voltunk" c. előadást mutatta be, míg a rendezvény off programsorozatában az AKÁRKI c. moralitásjátékot kínálta felnőtt nézőknek.

      A XI. Találkozó megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap Előadó-művészet Kollégiuma, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.


      ×