Cirókás Nap – a 10. Színházi Olimpia második eseménye

      Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.
      A bábszínház kapuja 9.30-kor nyílik meg a látogatók előtt, és máris kezdetét veszi a kalandtúra. Az egyes állomásokon szükség lesz bátorságra, kitartásra, türelemre, hiszen meg kell küzdeni a sárkánnyal, vissza kell juttatni a griffmadár fészkébe a tojásokat, a tenger mélyére kell merülni a csillagokért és a földre pottyant bárányfelhőket is vissza kell juttatni az égre.
      A feladatok sikeres teljesítéséhez a Félegyházi Pékség finom tízórait is biztosít a gyerekeknek, így aki elfáradt, a bábszínház hangulatosan berendezett udvarán piknikezhet, hogy erőt gyűjtsön az újabb kihívásokhoz.

      11.00-kor a bábszínház nagytermében végre kihirdetésre kerül a következő évad Tiszteletbeli Társulati Tagja. Ezt a címet az nyerheti el, aki az évad során a legtöbb vasárnapot töltötte velünk, de persze azok sem maradnak meglepetés nélkül, akik legalább nyolc alkalommal ellátogattak előadásainkra.... 

      Ezt követően egy különleges vendégelőadást nézhetnek meg vendégeink. Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza mutatja be a Szőlőszem Kálmán című produkciót.
      A népi mondókák, a bölcsesség és humor, a palóc nyelv ékes szókincse és az élő népzene egy léleknyitogató közegbe invitálja a nézőket. A bábos népmese közreműködést kínál fel a közönségnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

      „Megszületni isteni ajándék, hát még akkor, ha az emberfia egy szőlőszemből születik.  Kálmán és Boriska mindketten szőlőszemből születnek, az egyik királyi palotában, a másik egy szegény viskóban lát napvilágot. Szerelmetes kapcsolatukra azonban ezer veszély leselkedik…”

      Mesemondó: ÉCSI GYÖNGYI (bábok, ének,)
      Népi hangszereken játszik: Kováts Marcell (tekerőlant, duda, furulya, tárogató, citera, zúzolók)

      A program megvalósítását a 10. Színházi Olimpia támogatja.

       


      ×