ZEPPELIN - A spanyolországi La Baldufa Theater szabadtéri produkciója

   2023. június 16. péntek, 14.30 - Főtér
   ZEPPELIN - A spanyolországi La Baldufa Theater szabadtéri produkciója 

   Monsieur Bocamoll, Marcello, a feltaláló és Ursus, a bátor akrobata pilóta Zeppelinjükkel a 20. század eleji légi közlekedés úttörőinek mesés korába repítenek minket. Szemünk láttára szállnak be a világ első repülőjébe! Semmi sem fordíthatja vissza őket. Sem viharok, sem üzemzavarok nem rettentik őket. A közönség segítségével minden akadályt legyőznek. Világkörüli útjaik során emberekkel találkoznak, városokat látnak, szerelembe esnek... zene és színpompa tölti meg az utcákat.
   ​A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Gólyalábas virágparádéval nyitott az egésznapos bábos gyerekprogram Kecskemét főterén

   Nagy tömeg várta vasárnap délelőtt a Stelzen Art társulatot Kecskemét főterére, ahol késő estig tartanak a gyerekprogramok a Városháza átadó ünnepsége, illetve a 10. Színházi Olimpia keretében. A német társulat Virágok és Pillangók című produkciójával kápráztatta el a kecskemétieket, késő este azonban újabb jelmezekkel, új műsorral érkeznek.
   TELJES CIKK Hirös.hu 2023.05.04.
    

   Tovább

   Az időutazók - gólyalábas utcaszínház

   A németországi Stelzen Art  produkciója - június 4. vasárnap 21.45 óra, Főtér, Városháza előtti sétány
   A Stelzen-Art Németország egyik legnagyobb és legsikeresebb gólyalábas csapata. Évente több mint 150 előadást tartanak csak Németországban és rengeteget utaznak külföldre is. 
   Az időutazók a romantikus gőzgépek, fogaskerekek és óraművek korából érkeznek hozzánk.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

    

   Tovább

   BRASS CIRKUSZ – avagy Mese a tubatigrisről és a trombitaparipákról

   MÉHES CSABA ÉS A BRASS IN THE FIVE vendégelőadása - június 4. vasárnap, 17.00 óra, Tér a Térben, (Főtér)

   Zene zendül, harsona harsan, dob dönög - egy lendületes indulóra bevonul a zenekar: öt rézfúvós és egy dobos. A fergeteges belépőt követően kezdődhet a világraszóló előadás. 
   Méhes Csaba pantomim művész és a Brass in the Five zenekar elővarázsolja a cirkuszvilág felejthetetlen figuráit: bűvészt, illuzionistát, bohócot, állatidomárt, kötéltáncost, cirkuszi lovakat,  félelmetes tigrist... Egy órányi  vidám játék, önfeledt móka és nevetés, vérpezsdítő élő brass muzsikával. 
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

    

   Tovább

   E'beh, avagy Pulcinella

   Matija Solce vendégelőadása - június 4. vasárnap, 16.00 óra- Főtér, Romkert

   Matia Solce világhírű utazó bábművész. Apró színházát Teatro Matitának nevezi. Előadásaiban apró bábok, hétköznapi tárgyak kelnek életre...
   Pulcinella hagyományos vásári bábfigura, Vitéz László olaszországi rokona. A komikus helyzetekre épülő előadásban olyan szereplőkkel kerül szembe, mint a kutya és a Halál, de a hagyományokkal ellentétben a történet győztes nélkül ér véget. 
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   A szökevény

   A franciaországi Teatro Golondrino vendégelőadása 
   Június 4. 15.00 óra, Városháza, I/13-as terem

   A szökevény egy macska története, aki egy ládát őriz. A macskának úgy kell őriznie a ládát, hogy semmi se szökjön ki belőle, még egy lélegzetvétel sem. Egyszer csak a leglehetetlenebb helyzet áll elő...
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Vitéz László és az elátkozott malom

   Pályi János vendégjátéka - június 4. vasárnap, 12.00 óra- Főtér, Romkert

   Szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben vagy akár a bábszínházban jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal. Ez a valaki most itt van s nemes egyszerűséggel csak Vitéz Lászlónak hívják!

   A hagyományos vásári bábjátékban a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Krisztus urunk és a furulya

   Keresztes Nagy Árpád vendégelődása -június 4. 11.00 óra, Városháza, I/13-as terem

   Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
   S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják... Előadásunkat 55 percben elsősorban óvodás és kis iskolás közönségünknek ajánljuk… bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
   A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja Keresztes Nagy Árpád.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Virágok és pillangók - Gólyalábas utcaszínház

   A németországi Stelzen Art produkciója - Június 4. 10.00 óra Főtér, Városháza előtti sétány

   A növény és álltavilág csodálatos lényei érkeznek hozzánk ebben az előadásban. Virágok és pillangók a legkáprázatosabb színekben és formákban.
   A Stelzen-Art Németország egyik legsikeresebb gólyalábas csapata. Csodálatos figuráikkal a világ legkülönbözőbb pontjain találkozhatunk fesztiválokon, rendezvényeken.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Ivan Gontko vásári bábos

   Június 4. vasárnap, Főtér
   10.00-18.00 óráig Ivan Gontko szlovákiai bábművész, „utcai orgona mester”, szórakoztatja majd a járókelőket Kecskemét főterén. Mutatványosokat és vándorverkliseket megidéző játékával a régi idők hangulatát hozza el városunkba.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   DANNY ÉS BÉLA MESEKONCERTJE limonádéval

   Június 3. 11.00 óra,  Ciróka Bábszínház - udvar
   Danny Bain és Ágoston Béla zenés-mesés hangszerbemutatója és zenés revüje

   Hallottál már olyan harsonáról, ami konyhai mosogatóból készült és steel drummal (léleklábassal) kísérik? Vagy mit szólnál egy bolgár duda és ghánai xilofon duóhoz? Danny Bain és Ágoston Béla közös koncertjén mesék, dalok, zenebohóc műsor, nevetséges rímek és bolondos történetek szórakoztatják a közönséget, akik még a zenébe is becsatlakozhatnak sípolós kutyajátékokkal. Ez nem csupán egy gyerekkoncert, hanem egy zenés revü, mely egyszerre szórakoztat, ámulatba ejt és elragadtat.
   A produkció meghívását a 10. Színházi Olimpia támogatta.

   Tovább

   Hatalmas sikerrel startolt el a cirókás gyerekhétvége

   Kacagó gyerekektől volt hangos szombaton a kecskeméti főtér, ekkor indult el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. Ne szomorkodjon senki, aki lemaradt a programokról, a Ciróka Bábszínház jóvoltából idén háromnapos a gyereknap, egészen pünkösd hétfő estig tart.

   TELJES CIKK Hirös.hu 2023.05. 28.

   Tovább

   Gyereknap a Cirókával - május 27-28-29.

   Május 27-28-29-én, három napon keresztül, délelőttől estig egymást érik a kihagyhatatlan programok a Szabadság téren, a Cirókás Gyereknapon.
   A 10. Színházi Olimpia támogatásával különleges játékok, látványos és szórakoztató produkciók érkeznek Kecskemétre. Az izgalmas bábelőadások mellett gólyalábas utcaszínház, óriásbábos felvonulás, koncert, cirkuszi előadás, ügyességi játékok kínálnak felhőtlen kikapcsolódást a gyerekeknek és szüleiknek.

   Az összesített letölthető programajánlóért klikk a tovább gombra!

   Tovább

   Cirókás Nap – a 10. Színházi Olimpia második eseménye

   Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.
   A bábszínház kapuja 9.30-kor nyílik meg a látogatók előtt, és máris kezdetét veszi a kalandtúra. Az egyes állomásokon szükség lesz bátorságra, kitartásra, türelemre, hiszen meg kell küzdeni a sárkánnyal, vissza kell juttatni a griffmadár fészkébe a tojásokat, a tenger mélyére kell merülni a csillagokért és a földre pottyant bárányfelhőket is vissza kell juttatni az égre.

   Tovább

   PAPER CUT - YAEL RASOOLY VENDÉGJÁTÉKA A 10.SZÍNHÁZI OLIMPIA KERETÉBEN

   2023. április 13. 19.00 óra - Ciróka Bábszínház, nagyterem
   Egy titkárnő, miután mindenki hazament, egyedül marad az irodában. Magányában régi filmes magazinok segítségével az álmok világába menekül, ahol ünnepelt filmcsillagként rátalál a szerelem. A romantikus történet a képzelet és a valóság összeolvadásával hamarosan Hitchcock-i rémálommá változik. A papírfigurákkal benépesült univerzum egyszerre abszurd, fájdalmas és humoros. 
   ​​Ajánlott életkor: 15+

    

   Tovább