Csillagot keres, barátokat talál

   2018. 02.02. Petőfi Népe, baon.hu

   Theo, az izgága kisangyal egy nap elveszít egy csillagot és leszáll a Földre megkeresni. A nyüzsgő nagyvárosban aztán kezdődnek a kalandok. Hogyan fogjunk csillagot? – ez a címe a Ciróka Bábszínház új előadásának, melyet szombaton 17 órakor mutatnak be a kecskeméti teátrumban.

   Tovább

   A legszebb történet a barátságról

   Petőfi Népe, baon.hu  2017. november 25.

   Egy kisfiú és egy fehér oroszlánkölyök örök barátságáról szól a Ciróka Bábszínház legújabb előadása, A lepkeoroszlán, melyet szombaton 17 órakor mutatnak be. Rendezője a neves, több díjjal elismert, Írországban élő Vidovszky György, aki korábban nagy sikerrel vitte színpadra Kecskeméten a Hamupipőkét és a Lúdas Matyit is.

   Tovább

   Kecskemét arcai: Kiszely Ágnes, Kecskemét mesefelelőse

   Trendalelke 2017. nov. 15.

   "Egy nőnél különösen fontos, hogy befelé figyeljen és hallgasson az ösztöneire" - vallja Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatónője, aki hallgatott is a belső hangra: már kislányként bábokat varrt, majd a középiskola után egészen Csehszlovákiáig ment, hogy a bábszínház kulisszatitkait elsajátítsa.

   Tovább

   Andersen 2.0

   A vadhattyú (Ciróka Bábszínház)  
   Jászay Tamás, november
    
    

   A színlap szerint a kecskeméti Ciróka Bábszínház új bemutatója „Andersen meséje alapján” született, holott annak kellene ott állnia: „nyomokban Andersent tartalmaz”. Ez nem számonkérés, nem foggal-körömmel ragaszkodás a Vadhattyúk című, a boldog vég felé nagy szárnycsapásokkal közelítő eredeti történethez.

   Tovább

   Turbuly Lilla: Apák, gyerekek, mostohák

   KútszéliStílus.hu  2017. október 19.

   Kecskeméti Katona József Színház: A képzelt beteg; Ciróka Bábszínház: A vadhattyú –

   A vadhattyú alkotói jobban bíztak a 6 pluszos közönségben…

   Tovább

   Két kutya és egy nyúl debütál a Cirókában

   Hiros.hu 2017. 10.17.

   A Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban készült a Ciróka Bábszínház Ebcsont és nyúlcipő című előadása, amelyet október 19-től láthat majd a kecskeméti közönség. A nézők egy jól nevelt kutyus és egy elkényeztetett nyúl történetét ismerhetik meg, de egy igazi kutyussal is találkozhatnak a gyerekek a produkció végén.

   Tovább