Örök érvényű népmesét tűzött műsorára a Ciróka Bábszínház

   2021.11.04. baon.hu, Petőfi Népe

   A Ciróka Bábszínház A mindentlátó királylányt vitte színpadra Veres András rendezésében. A produkció próbái még tavaly ősszel kezdődtek, majd novemberben el is készült a darab, a bemutató azonban a pandémia miatt elmaradt. Az új évadban nem csak a premiert pótolja be a társulat, október végétől az iskolások bérletében, és hétvégén is műsorra tűzik az előadást.

   Tovább

   Királylány – szupererővel

   hiros.hu 2021. 11.06.

   Vajon tényleg mindentlátó-e a királylány, aki olyan szupererővel rendelkezik, hogy mindent lát? Ráismer-e a szerelemre, ha ott van az orra előtt? Lehet-e egy fogadáson mindkét félnek nyernie? Ezekre a kérdésekre is fény derül a Ciróka új darabjából, ami a pandémia idején készült, és hosszú kihagyás után pénteken este mutatták be közönség előtt. Gimesi Dóra A mindentlátó királylány című népmese-adaptációját Veres András rendezésében láthatja a közönség, sok-sok játékkal, humorral fűszerezve. Az egyszerre filozofikus és mulatságos történetről az alkotókkal beszélgettünk.

   Tovább

   Ma este mutatják be a Cirókában A mindentlátó királylányt

   2021.11.05. hiros.hu

   Végre közönség előtt, hivatalosan is bemutatja A mindentlátó királylány című előadását a Ciróka Bábszínház. A koronavírus-járvány miatt egy évet csúszott a premier, de végül egy igazi mulatságos és elgondolkodtató mese került a nézők elé. Pénteken este egy különleges fordított napon is bemutatják az előadást. 

   Tovább

   November 5-én pénteken megfordul a világ a Cirókában

   2021.11.02. hiros.hu 

   A szüleiket kézen fogva kísérő gyerekek maguk váltják meg a belépőjegyeket, miközben anyu és apu a kis asztalkánál foglalnak helyet. Ők ugyanis színezhetnek, kivághatnak, ragaszthatnak, míg az előadásra várakoznak.

   Tovább

   Három napon át ünnepli 35 éves születésnapját a Ciróka - Videóval

   2021.10.10. hiros.hu 

   Szombaton kezdődött és egészen hétfő estig tart a Ciróka Bábszínház születésnapi programja, ugyanis valamennyi hozzájuk járó korosztállyal szeretnék megünnepelni a jeles évfordulót. Szombaton délután a meghívott vendégek körében ünnepelték az intézmény hivatalossá válásának 35. évfordulóját. Bemutatták az idei évad első előadását, az Ilka titkát, de évfordulós kvízjátékkal is készültek a Ciróka szülinapjára.

   Tovább

   35 éves születésnapját ünnepli a Ciróka

   Kecskeméti Lapok, hiros.hu 2021. 10.07.

   Közönségével és vendégelőadókkal együtt ünnepli hivatalossá válásának 35. évfordulóját a Ciróka Bábszínház. Ez idő alatt számtalan emlékezetes előadásuk született, 73 külföldi helyszínre is elvitték ezeket, és 46 szakmai díjjal ismerték el a társulat munkáját. Ami azonban még a szakmai sikereknél is fontosabb: a város különleges kulturális műhelyévé vált az intézmény. Nem csak a gyerekek szívét hódította meg, ma már minden korosztály otthon van a Cirókában. Kiszely Ágnessel, a bábszínház igazgatójával a jeles évforduló kapcsán beszélgettünk.

   Tovább

   Három napig ünnepel a Ciróka Bábszínház

   Petőfi Népe, baon.hu 2021.10.07.

   Október második hétvégéje az ünneplés jegyében telik a kecskeméti Ciróka Bábszínházban: a teátrum a hivatásossá válás 35. évfordulóján izgalmas vendégelőadásokkal és új bemutatóval várja nézőit.                                     

   Tovább

   A János vitézt is láthatjuk az idei évadban a Cirókában

   2021.09.13. hiros.hu

   Bábelőadással nyit és egy felnőtteknek szóló produkcióval zárja az idei évadot a Ciróka Bábszínház, amely hivatalossá válásának 35. évfordulóját ünnepli októberben. Hat új előadást is láthatunk a jubileumi évadban. A részletekről Kiszely Ágnes igazgatót kérdeztük.

   Tovább

   Elkezdődött az évad a Cirókában

   hiros.hu 2021. 08. 24.

   Augusztus 23-án délelőtt tartotta évadnyitó társulati ülését a Ciróka Bábszínház, délután pedig már színházi nevelési workshoppal folytatódott a munka.

   Tovább

   Közel hetven színdarabban keltette életre a bábokat

   Petőfi Népe 2021.07.14. baon.hu 2021.07.20.

   Hatvannyolc színdarab, több ezer fellépés és megszámlálhatatlanul sok élmény – nem csoda, hogy nehéz szívvel köszönt el a kecskeméti Ciróka Bábszínháztól a most 75 éves Apró Ernő, de úgy érezte, itt az ideje, szeretne többet kertészkedni, utazni. Persze, ha szükség lesz rá a színpadon, szívesen be fog ugrani egy-egy szerepre.

   Tovább