Mesebeli időutazók csöppentek Kecskemét főterére

   2023.06.05. Hirös.hu 
   Szürreális élményben lehetett része vasárnap este mindazoknak, akik kíváncsiak voltak a Stelzen Art társulat Időutazók című produkciójára. Míg délelőtt pillangóként és tündérekként lejtették táncukat a gólyalábas bábművészek, az éjjeli főtéren kivilágított, bizarr jelmezcsodákban varázsolták el a közönséget.

   Tovább

   Gólyalábas virágparádéval nyitott az egésznapos bábos gyerekprogram Kecskemét főterén

   Hirös.hu 2023.06.04.

   Nagy tömeg várta vasárnap délelőtt a Stelzen Art társulatot Kecskemét főterére, ahol késő estig tartanak a gyerekprogramok a Városháza átadó ünnepsége, illetve a 10. Színházi Olimpia keretében. A német társulat Virágok és Pillangók című produkciójával kápráztatta el a kecskemétieket, késő este azonban újabb jelmezekkel, új műsorral érkeznek.

   Tovább

   Gólyalábas utcaszínháztól az időutazókig

   2023. 06.03. Baon.hu

   Vasárnap látványos produkciókkal kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a városháza felújítását ünneplő rendezvénysorozathoz. Lesz gólyalábas utcaszínház, jön Vitéz László és Pulcinella, elénk tárul a cirkuszvilág, és az utcai orgona mester vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el.

   Tovább

   Óriás halak úsztak az égen Kecskemét felett

   Hirös.hu 2023.05.29.

   Parádésan ért véget a 10. Színházi Olimpiával felturbózott cirókás gyerekhétvége Kecskeméten. Szombat reggeltől egészen hétfőn estik tartott a programdömping a Bábszínházi Világtalálkozó keretében, záró akkordként hatalmas halak kápráztatták el a főtéri járókelőket.

   Tovább

   Hatalmas sikerrel startolt el a cirókás gyerekhétvége

   Hirös.hu 2023.05.28.

   Kacagó gyerekektől volt hangos szombaton a kecskeméti főtér, ekkor indult el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. Ne szomorkodjon senki, aki lemaradt a programokról, a Ciróka Bábszínház jóvoltából idén háromnapos a gyereknap, egészen pünkösd hétfő estig tart.

   Tovább

   Háromnapos gyereknappal indul a Bábművészeti Világtalálkozó

   Hirös.hu 2023. 05.16.
   Életre szóló élményekre számíthatnak a gyerekek május utolsó hétvégéjén Kecskeméten. Ekkor indul el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. A Ciróka Bábszínház jóvoltából háromnapos lesz az idei gyereknap, de azután sem ér véget a mulatság. Május 27-től június 24-ig 38 különlegesebbnél különlegesebb bábos produkció érkezik városunkba. Leszáll nálunk egy léghajó, lesz érzékek színháza, sőt óriásbábok is ellepik a várost. A részletes programokról ma tartottak sajtótájékoztatót a Cirókában.

   Tovább

   CIRÓKÁS NAP kalandjátékokkal és vendégelőadással

   Hirös.hu 2023.05.05.

   A 10. Színházi Olimpia második eseményét május 14-én rendezik a Ciróka Bábszínházban

   Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.

   Tovább

   Yael Rasooly elvarázsolta kecskeméti közönséget

   Hirös.hu 2023. 04.14.

   Csütörtökön este egy világhírű produkcióval ünnepelhette a kecskeméti közönség a 10. Színházi Olimpiát, amelynek idén Magyarország ad otthon. Az izraeli Yael Rasooly hozta el a Cirókába Paper Cut című előadását, frenetikus sikert aratva.

   Tovább

   Izgalmas előadások érkeznek Kecskemétre a 10. Színházi Olimpián

   Hirös.hu 2023.03.21.

   Húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig tart a 10. Színházi Olimpia, amelynek Kecskemét is fontos helyszíne lesz. A Ciróka Bábszínházban láthatjuk majd többek között az izraeli Yael Raasoly Paper cut című előadását, amely New Yorkban is nagy sikert aratott. Hazánk 35 ország 200 társulatát fogadja majd az olimpián, 550 előadást mutatnak be mintegy 70 helyszínen. A részletekről tartottak ma sajtótájékoztatót a kecskeméti bábszínházban.

   Tovább

   A SZEMÜK SE ÁLL JÓL

   Revizor 2023.03.27.
   Kirekesztés és normalitás kérdéseit veti fel a Grimm testvérek Egyszemű, Kétszemű, Háromszemű című meséje, és a belőle készült adaptáció is, amelyet Fodor Orsolya és Oláh-Bebesi Bori készítette a Ciróka Bábszínház számára. A kettő között csak finom hangsúlyeltolódásokat figyelhetünk meg. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   DE MIÉRT MOSUNK?

   Revizor 2023.03.21.
   A kecskeméti Ciróka Bábszínház nagyszínpadán egy önkiszolgáló mosodába keveredik János vitéz, hogy a történetmondás segítségével mindenkivel megértesse, miért a legfontosabb dolog a világon a szerelem. KESZTE BÁLINT KRITIKÁJA.

    

   Tovább