Bábszínházi Világtalálkozó a 10. Színházi Olimpián

   A 10. Színházi Olimpia eseményein szerte Magyarországon a világ színházi életének meghatározó alkotói és előadásaik láthatóak. A programsorozat ideje alatt több fesztivál is megrendezésre kerül, köztük a Bábművészeti Világtalálkozó húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig. A Dél-keleti régióban három bábszínház összefogásával valósulnak meg az események!

   A bábszínházi programsorozat keretében a Magyarországi Bábművészek Szövetsége tizenkét vidéki bábszínház összefogásával, egységes művészeti koncepció mentén valósítja meg eseménysorozatát.
   A Dél-alföldi régióban a következő három bábszínház együttműködésével születnek meg a programok: Békéscsabai Napsugár Bábszínház, kecskeméti Ciróka Bábszínház, szegedi Kövér Béla Bábszínház.

   Figurák Háza program
   Yael Resooly: Paper Cut című produkciója (Izrael)
   április 13. 18:00 Ciróka Bábszínház
   április 14. 19:00 Kövér Béla Bábszínház
   április 15. 18:00 Békéscsabai Napsugár Bábszínház

   Határtalanul magyar program
   Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozata: Történet a tálról és a kanálról (Románia)
   május 12. 17:00 Békéscsabai Napsugár Bábszínház
   május 13. 17:00 Kövér Béla Bábszínház
   május 14. 11:00 Ciróka Bábszínház

   Szevasztok, Pajtikák! program
   Szabadtéri láncfesztivál három hétvégén át!
   május 27-29.
   június 3-4.
   június 24-25.

   A bemutatni kívánt produkciók nagy művészi értéket képviselő nemzetközi és hazai báb- és utcaszínházi előadások, workshopok, kiállítások, alkotói projektek.
   A nemzetközi fesztivál középpontjában a szakmai együttműködés áll. A bábművészet oldaláról a fejlődés, a találkozás, a kapcsolatépítés és természetesen a tudásátadás a cél, míg a nagyközönségnek a műfaj sokszínűségét, a minden korosztályhoz szólni tudó, értéket teremtő, minőségi előadóművészeti kategóriát kívánja bemutatni.

   A Bábművészeti Világtalálkozó számokban: 9 workshop - 3 kiállítás - 6 alkotói projekt - 53 külföldi, 57 hazai és 7 határon túli báb- és utcaszínház - 332 előadás - 73.650 néző

   A 10. Színházi Olimpia főszervezője: a Színházi Olimpia Nonprofit Kft.
   A magyarországi Színházi Olimpia Magyarország Kormányának támogatásával valósul meg.


   ×