Évadnyitó

      Hétfőn tartotta évadnyitó társulati ülését bábszínházunk.
      Az évad első produkciójának próbái pedig már el is kezdődtek a színházban.
      A mindentlátó királylány Veres András rendezésében, szeptember 26-án kerül bemutatásra.

      A darabban két vendégszínésszel is találkozhat közönségünk. Csarkó Bettina és Szekeres Máté a Színház -és Filmművészeti Egyetem végzős, bábszínész hallgatói, akik szakmai gyakorlatukat töltik a Cirókában.
      Elkezdődtek a Címzett: Anyegin című középiskolásoknak szóló tantermi előadás felújító próbái is, amelyben a Pesti Magyar Színiakadémia frissen végzett hallgatóival találkozhatnak nézőink. Cserdi Zsolt Ivanics Tamás szerepét veszi át, aki a Cirókában töltött nyolc év után szabadúszóként folytatja a munkát. A színháztól ugyancsak távozó Nyirkó Krisztina helyére pedig Mach Cseperke lép a darabban.
      A járvány miatt elmaradt tantermi előadásokat még szeptemberben szeretnénk bepótolni.

      A 2020/2021-es évadban bemutatásra kerül még a Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban létrehozott A titoktündér című előadás óvodásoknak, a Talált tárgyak osztálya vegyes korosztály részére, A mézeskalács illatú csillag , amely a népszerű Mikuláskuckó idei meséje lesz, valamint az óvodai és iskolai környezetben is játszható Mátyás mesék. A karantén időszak alatt született izgalmas házi produkciókból pedig Szörényi Júlia rendezésében láthatnak nézőink egy különleges, szórakoztató előadást. A középiskolásoknak Vidovszky György rendezésében készül új tantermi előadás, Orwell Állatfarm regényének felhasználásával.
      Az új produkciók mellett megújult szereposztásban lesz látható az elmúlt évadok három nagysikerű előadása, A csomótündér, a József mondá Máriának, valamint a Piros! Sárga? Kék.


      ×