Hogyan fogjunk csillagot?

   Égi-földi kalandok angyalszárnyon

   Január első hetében elkezdődtek legújabb előadásunk próbái.Gimesi Dóra meséjét- Kuthy Ágnes rendezésében- február 3-án mutatja be társulatunk.
   Történetünk hőse egy kisangyal, Theo. Mindig hamisan szól a harsonája, unja a tökéletes felhőket, és nem igazán képes bárkire vagy bármire vigyázni. Saját magára legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot.

   Tovább

   Egyszeri királyfi

   Fabók Mancsi Bábszínháza vendégelőadását január 3-tól láthatják nézőink!

   Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa?

   Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el.... 
   Népmesék felhasználásával írta, rendezte és játssza: Fabók Mariann

   Tovább

   A 3 kismalac és a farkasok

   A debreceni Hepp Trupp családi bábszínház vendégelőadása február 4-én, 10.30 órakor

   3 kismalac nem lesz sonka.
   Ui-ui-ui
   Új házat épít, tán nem lesz ronda.
   Ui-ui-ui
   Egyedül a farkas fúj a dologra.
   Ui-ui-ui
   Meglátod, ha eljössz az
   Új-új-új előadásunkra.

   Tovább

   MŰSORVÁLTOZÁS- Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála

   Január 21-én vasárnap a debreceni Vojtina Bábszínház lesz vendégünk. A Tessék engem megmenteni című előadás helyett -technikai okok miatt- a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című produkciót mutatja be a társulat.
   Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét... 

   Tovább

   Vöröskeresztes karácsony

   December   21-én – immár hatodik alkalommal- újra a Ciróka Bábszínház ad otthont a Magyar Vöröskereszt karácsonyi rendezvényének, amelyre ezúttal is közel 150 gyermek kapott meghívást.
   A meghitt hangulatú ünnepségen a Ciróka társulata karácsonyi előadással, a Magyar Vöröskereszt pedig ajándékcsomagokkal kedveskedik a gyerekeknek. 
   A Ciróka Bábszínház idén először a Karácsonyi cipősdoboz gyűjtő akcióba is bekapcsolódott, amely ugyancsak a hátrányos helyzetű családok karácsonyát igyekszik szebbé varázsolni. A bábszínház karácsonyfája alatt egy hónapon keresztül gyűltek az ajándékkal és mesével megtöltött dobozok, amelyeket a szervezők ezen a héten juttatnak el a rászoruló családokhoz.

   Tovább

   Mikuláskuckó

   Hurrá! Újra hozzánk költözött a MIKULÁS!  

   Magyarországi barátai közül a Mikulás ismét bábszínházunkat választotta lakhelyéül.

   Kérésünkre megengedte, hogy napközben, míg a gyerekeket látogatja, megnézhessétek a szobáját.
   Gyertek és kukucskáljatok be a Mikulás kuckójába!

   A látogatókat 2017. december 1. és december 21. között, előre egyeztetett időpontban várjuk.
   Bejelentkezés a 76.482 217-es telefonszámon

   Tovább

   Mesét ajándékba!

   November 26-án karácsonyi ajándékgyűjtés kezdődött bábszínházunkban. 

   Várjuk mindazokat, akik velünk együtt azt szeretnék, hogy idén karácsonykor egyetlen gyerek se maradjon ajándék nélkül!  Mi adunk hozzá egy dobozt, és arra kérjük az adományozókat, hogy az ajándékok mellé kedvenc meséjüket is tegyék bele!  A megtöltött dobozokat december 17. vasárnapig várjuk vissza, a Ciróka Bábszínház előcsarnokában található gyűjtőhelyre.
   Kérjük, hogy a dobozra feltétlenül írják rá, hogy milyen életkorú gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak készült a csomag!

   A 2014-ben elindult Karácsonyi Cipősdoboz ajándékgyűjtő akció minden évben több ezer rászoruló család és gyermek karácsonyát teszi varázslatossá.
   A Ciróka Bábszínház ebben az évben először csatlakozott a projekthez.

   Tovább